Bezoek de populairste kerstmarkten van België 0

Kerstmarkten

Als je een beetje van kerst houdt, dan moet je zeker een keer de kerstmarkten in België bezoeken. Het is zowel voor locals als buitenlanders leuk om heen te gaan. Dit komt omdat je heel veel keuze hebt. In zowel de grote als de kleine steden zijn kerstmarkten te vinden. Zo is er altijd wel een kerstmarkt waar je nog nooit geweest bent. De populairste zijn in ieder geval een aanrader en die bespreken we in dit artikel.

De kerstmarkt in Brussel

Als je een kerstmarkt wil bezoeken, dan is Brussel zeker de moeite waard. Je neemt dan meteen een bezoekje aan de grootste kerstmarkt van België. Je vindt hier meer dan 200 kerstkraampjes, waar je al jouw inkopen kunt doen. Dit betekent ook meteen dat je 2,5 kilometer door de stad kunt wandelen. Dat zijn twee vliegen in één klap. Brussel is namelijk zeker de moeite waard om eens doorheen te lopen. Het historische centrum van Brussel heeft veel pracht en praal te bieden, waar je zeker eens langs wil lopen. Ook aan activiteiten is geen gebrek. 

De kerstmarkt in Brussel is geschikt als perfect familieuitje. Je kunt de kinderen wat bijbrengen doordat jullie toch door het centrum slenteren. Zo krijgen ze automatisch iets mee van de cultuur. Daarnaast kunnen ze genieten van een hoop kermisattracties en een pirouette draaien op de schaatsbaan. Wellicht vinden jullie als ouders dat ook helemaal te gek. Dan is het dubbel zo gezellig. De kerstmarkt kun je afsluiten met een bezoek aan de magische kerststal, waar je een uniek klank- en lichtspel kunt bewonderen. 

De kerstmarkt in Hasselt

Als je een kindvriendelijke kerstmarkt wil bezoeken, ben je in Hasselt aan het goede adres. Winterland Hasselt is helemaal ingericht voor de allerkleinsten onder ons. Zes weken lang staat hier het huis van de kerstman, waar hij alle kinderen en hun ouders ontvangt. Bij binnenkomst krijg je een rondleiding door zijn huis en heb je de mogelijkheid om op de foto te gaan. Bij vertrek krijgt ieder kind een leuk cadeau mee naar huis! 

Natuurlijk is er nog meer te doen in Winterland Hasselt. Zo heb je een overdekte schaatsbaan, waardoor je zo lang als jij wil pirouettes kunt draaien. Aan de weersomstandigheden hoeft het zeker niet te liggen. Daarnaast staat er een mooie grote kerstboom vol met lichtjes op de schaatsbaan. Dat geeft nog meer sfeer en nodigt nog meer uit om samen met het gezin wat rondjes te schaatsen. 

Tenslotte kun je daarna nog een rondje maken in het reuzenrad, om Winterland en Hasselt zelf op hoogte te bewonderen. De dag kan afgesloten worden in een van de attracties, bijvoorbeeld in de achtbaan met vliegende rendieren. Al met al is Winterland een groot speelparadijs voor de kinderen. 

De kerstmarkt in Gent

Je hebt vast en zeker wel eens van de Gentse Feesten gehoord. Dat spektakel herhaalt zich in de Winter. De Gentse Winterfeesten kennen net zoveel plezier en sfeer. Het voordeel is dat deze maar liefst 3 weken duren. 3 weken lang kun je genieten van de kerstsfeer, worstenbroodjes eten, jenever drinken en inkopen doen bij 150 kerstkramen. 

Naast alle kraampjes staat er ook een ijspiste en een reuzenrad, dus jullie kunnen er wederom een leuke familie trip van maken. Blijf vooral tot in de avonduren, want de historische lichtwandeling is een echte aanrader. Gent is bij daglicht al prachtig, maar met alle lichtjes kom je toch echt steeds meer in de kerstsfeer. Alle monumenten worden prachtig versierd, waardoor daar de nadruk op komt te liggen. Dat zijn uitzichten die je zeker niet mag missen.

Previous ArticleNext Article
Cultuur ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *