De beste Belgische bieren 0

Bier

België is dan misschien wel een klein land, maar het is groot in bier! De biercultuur in België is zelfs zo bijzonder, dat die officieel wordt beschermd door de VN. Daar proosten we graag op!

Smaakvol cultureel erfgoed

Onder het bijzondere culturele erfgoed van onze zuiderburen vallen talloze biersoorten. Van massaproductie tot unieke limited edition bieren en van alles daar tussenin. Dat maakt de keuze in de bar of supermarkt niet gemakkelijk. Tenzij je een kenner bent, natuurlijk. Wij helpen je graag een handje en zetten hieronder de beste Belgische bieren voor je op een rijtje.

Tripel Karmeliet

Tripel Karmeliet is razendpopulair Belgisch bier. Het is een stevig drie-granen biertje dat gebrouwen wordt met gerst, haver en tarwe en het bevat 8,4% alcohol. Bierliefhebbers snoepen bij dit bier graag een lekker kaasje, zoals een romige brie.

Affligem Blond

Affligem Blond is perfect op een zomerse dag. Dit geliefde blonde biertje is smaakvol en soepel, stevig en zoetig, met 6,8% alcohol. Wat maakt dit bier dan zo bijzonder, waardoor het tot de beste Belgische bieren behoort? Het bier heeft een mooie fruitige toets. Dat geeft het qua smaak iets zoetigs, met een gebalanceerde bittere toon. Perfect!

Bier

Duvel

Duvel is één van de bekendere Belgische biermerken en je vindt het ook in de schappen bij de Nederlandse supermarkt. Het is krachtig en smaakvol en bevat 8,5% alcohol. Een echte krachtpatser dus! Door de alcohol heeft Duvel iets zoetigs en de hopsoorten die gebruikt zijn zorgen voor een fruitig karakter.

Wil je Duvel combineren met een lekker hapje? Met een portie kibbeling smaakt het je extra lekker! Maar ook zonder vis komt het goed. Een Duvel biertje is namelijk altijd goed!

Chimay Blauw

Chimay Blauw is een donker biertje met 9% alcohol. Het is een donkere mout met een subtiele smaak. Als je goed proeft, proef je zelfs een vleugje karamel en toffee. Dat geeft deze koning van Chimay een verrassende smaak!

Wist je dat je Chimay Blauw ook kunt laten rijpen? Wie het bier wat langer laat liggen, krijgt daar een wat zoeter en zachter drankje voor terug. Dat is je geduld meer dan waard!

Orval

In voor een avontuurtje? Orval bier smaakt iedere keer anders! Hoe langer het gist in het bier werkt, hoe meer de smaak zich ontwikkelt. Wat begint als een zoetig en hoppig biertje, wordt na verloop van tijd droger en complexer met een zure toets. Dit biertje met 6,2% alcohol zal je keer op keer smaakvol verrassen en verveelt nooit!

Wat is jouw favoriet?

Door slechts 5 goede Belgische bieren te noemen, doen we talloze biertjes tekort. Laat ons vooral weten wat jouw favoriet is. We proeven ‘m graag!

Bier

Previous ArticleNext Article
Food ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *