Bezoek een vegetarisch restaurant in België of Nederland 0

Groenten

Groenterestaurants, het is een echte trend in de wereld op dit moment. Steeds meer mensen worden vegetarisch of veganistisch, dus ook restaurants moeten daarop inspelen. Een paar groente gerechten op de kaart zijn niet genoeg. Vandaar dat er groente restaurants geopend worden. De culinaire gids heeft zelfs een wereldwijde top 10 samengesteld. 3 restaurants daarvan, zijn bij ons in de buurt te vinden. We zetten ze voor jou op een rijtje.

Vegetarische restaurants

Men beweert dat het beter is als je vegetarisch of veganistisch eet. Dat heeft deels te maken met de gezondheid van de mens, al hebben we de voedingsstoffen uit vlees ook hard nodig volgens de schijf van 5. Anderzijds gaat er veel CO2 gemoeid met vleesproductie. Door vlees en vis uit jouw maaltijden te schrappen ben je dus erg milieubewust bezig

Als zo’n enorme trend wereldwijd gaande is, dan kun je als horeca niet achterblijven. Er worden dan ook steeds meer restaurants geopend die uitsluitend vegetarische dan wel niet veganistische gerechten serveren. Er is zelfs een top 10, die wereldwijd is gemaakt door de culinaire gids. 3 van de 10 restaurants komen uit België en Nederland. Deze lichten we dan ook hieronder verder uit. 

Plek 1: Nieuwe winkel in Nijmegen

Alles wat je normaal in jouw achtertuin vindt, ligt in het restaurant de nieuwe winkel opeens op je bord. Je moet er dus voor open staan, wil je hier lekker komen dineren. De keuken is open, waardoor er een fijne sfeer wordt gecreëerd. Je krijgt dus een hoop mee van de magie die er wordt toegepast, voordat het op je bord komt.

Er is niet echt een menukaart. Je kiest voor een drie-, zes-, of negen gangen menu. Elk heeft natuurlijk zijn eigen prijs. Bij het zes- en negen gangen diner kun je voor een meerprijs kiezen om all-in te gaan. Dat betekent dat je zoveel kunt drinken als je wil, want dat wordt in de prijs inbegrepen. 

Plek 4: Vrijmoed in Gent 

In Gent bij restaurant Vrijmoed kun je voor verschillende smaken terecht. Je kunt kiezen voor een 5-, 6- of 7-gangen diner waarbij heerlijke gerechten op tafel komen. Hier heb je nog wel kans om een vis of kaas op je bord te krijgen. 

Echter, hebben ze ook nog een kaart, waarbij je uitsluitend groenten geserveerd krijgt. Ook deze bestaat natuurlijk weer uit een 5-, 6- of 7-gangen diner. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gerechten als rode biet in zoutkorst gebakken met hazelnoot en aardpeer. 

Je kunt ook zeker à la carte eten bij dit restaurant. Je hoeft je dus niet altijd te laten verrassen. 

Plek 10: Humus x Hortense in Brussel

Als je hier gaat eten, kun je heel wat verwachten. Je bord wordt opgemaakt, zodat het eruit ziet als een artistieke compositie. Iets wat je niet snel in andere restaurants tegen zult komen. Hoe het bord wordt opgemaakt is dan ook al een beleving op zich. En dan hebben we het nog niet eens over het menu gehad.

Over het menu gesproken, deze wordt weer geserveerd in bepaalde gangen. Bij dit restaurants hebben ze een splitseling gemaakt tussen twee avond services. Dit betekent dat je om 17:30 uur aan kunt schuiven of om 20:30 uur. Qua prijs scheelt het enorm. Een vroeg diner is maar liefst € 14 euro goedkoper, dan wanneer je om 20:30 uur aanschuift.

Qua eten moet je denken aan een rode bieten kaviaar bijvoorbeeld en een spelt focaccia. Dit restaurant staat niet alleen in de top 10 van de culinaire gids. Het restaurant is ook uitgeroepen tot meest duurzame restaurant en heeft ook nog eens de beste groentechef van het jaar.

Previous ArticleNext Article
Food ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *