Ben je in de partymood? Hier vind je de 10 beste festivals van België! 0

Festivals in België

We kennen in Europa een hele boel toffe festivals. Zoals het grootse Sziget in Boedapest, het Nederlandse festival Lowlands in Biddinghuizen of het drie dagen durende, 24/7 feesten, Melt in Duitsland. Stuk voor stuk geweldige feesten, maar België spant toch echt wel de kroon met haar grootse festivals. Hierbij kun je denken aan het legendarische Rock Werchter, het geliefde Pukkelpop in Hasselt of natuurlijk het wereldbekende Tomorrowland! Dit is slechts een kleine greep uit het grootse aanbod aan toffe festivals in België. Of je nu dol bent op klassieke muziek, knallende rockmuziek of juist meer in de techno en dance hoek thuishoort, in België is er altijd wel een festival voor je te vinden die bij jou past. Heb jij ook zin in een feestje gekregen? Lees dan vlug met ons mee, want we hebben de tien beste festivals van België voor je op een rij gezet. Met voor ieder wat wils! Dan kan je mooi alvast plannen maken waar je volgend jaar heen wilt gaan. Wees er vlug bij, want tickets van de meeste festivals die we noemen, zijn vaak binnen de kortste tijd uitverkocht. 

10. een drie-in-een festival!

Wil je binnen een festival kunnen genieten van dj’s, klassieke rock muziek en met je familie een dagje heen kunnen gaan? Dan is Suikerrock echt wat voor jou. Dit festival vindt ieder jaar eind juli plaats in Tienen en duurt meestal 3 tot 4 dagen waarbij elke dag in een ander thema staat. Voor ieder wat wils dus!

9. voor de harde feester

Mag het van jou allemaal wel wat ruiger? Kies dan voor Alcatraz! Het festival voor de echte metal en hardrock liefhebber. Dit festival vindt ieder jaar in het weekend rond 10 augustus plaats in Kortrijk. Wil je erbij zijn? Dan moet je vlug zijn met tickets want dit festival is een echte lieveling binnen de scene.

8. liever een dag alles geven?

Wil je in een dag lekker pieken? Kies dan voor TW Classic. Het eendaagse zusje van festival Rock Werchter. Dit festival staat in het teken van rock klassiekers en vindt wisselend eind juni of begin juli plaats in Werchter. 

7. het Belgische Lowlands

In Hasselt vind je het toffe Pukkelpop. Naast alternatieve acts, kun je hier ook theater en optredens van singer-songwriters verwachten. Wist je dat dit festival al meer dan 30 jaar wordt gehouden?

6. stevige rock en metal

Kan jij niet genoeg krijgen van harde metal? Dan is Graspop in Dessel een absolute must voor jou. Ook dit festival gaat al enige jaartjes mee. In 2022 viert het zijn 25ste verjaardag!

5. kies voor alternatief!

Dour is een muziekfestival met heel veel verschillende genres. Misschien is het daarom ook wel zo geliefd! Daarnaast is dit festival ook bezig met het milieu. Ervaar het zelf!

4. Hipperde hop

Les Ardentes vind je ieder jaar begin juli in Luik en duurt 4 dagen. Je kunt hier genieten van Hiphopmuziek, maar ook van rock en pop. Daar hoort natuurlijk een lekker biertje bij!

3. adem de skatecultuur in

Na de indoor varianten is er nu ook Rampage Open Air. Dit is een van de grootste drum& bass en dubstepfestivals ter wereld. Zin in een rave? Dan ben je hier, voor Bijna Alles, aan het juiste adres!

2. een echte klassieker

Rock Werchter mag uiteraard niet in het lijstje ontbreken. Dit rockfestival is al bijna 50 jaar een begrip in België en ver daarbuiten!

1. de absolute klapper

Aan dit wereldbekende festival hoeven we niet veel woorden kwijt. We hebben het natuurlijk over Tomorrowland. Bij zo’n episch dance festival moet je toch gewoon eens bij zijn? Begin maar alvast met geld sparen voor een ticket! 

Previous ArticleNext Article
Evenementen ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *