De top 5 favoriete drankjes in België en omstreken ontdek je hier! 0

Koffie uit België

Als je denkt aan Belgische drankjes, dan denk je natuurlijk al gauw aan het uitgebreide assortiment aan speciaalbieren dat België rijk is. Dat is niet zo vreemd want België staat wereldwijd bekend om haar bier en dit is dan ook één van de belangrijkste exportproducten van het land. Maar er zijn nog veel meer lekkere drankjes in België te verkrijgen. Je zult je misschien verbazen dat bier niet het meest gedronken drankje van het land is. Wat is dan wel het favoriete drankje van onze zuiderburen? Je ontdekt het hier in deze top 5 van meest populaire dranken! Welke is jouw favoriet?

Met stip op nummer 1: koffie!

Het meest gedronken drankje, naast water, is koffie! Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten koffie beschikbaar. Denk daarbij aan de ouderwetse zwarte filterkoffie, maar ook aan de luxe opgemaakte latte macchiato’s en alles daar tussenin. Voor iedere koffieliefhebber is er wel een smaakje verkrijgbaar. Of je nu koffie drinkt in de ochtend bij je ontbijt, of graag een bakje koffie in de stad gaat drinken met vrienden en laat maken door je favoriete barista. De keuze is enorm. Daarom is het ook niet zo vreemd dat dit drankje zo graag gedronken wordt. 

Wil je zelf aan de slag? Thuis kun je ook de heerlijkste koffie creaties maken. Maak bijvoorbeeld eens deze kruidige koffie-chocodrank. Ideaal voor de winterperiode!

Hoe kon het ook anders, op nummer 2: bier

Op een dappere tweede plaats, is bier een zeer geliefd drankje in België. Niet alleen door Belgen zelf, maar natuurlijk ook door alle toeristen die brouwerijen en cafés bezoeken om de heerlijkste speciaalbiertjes van Belgische bodem te proeven. Of je liever voor ‘gewone’ pils kiest of de voorkeur geeft aan spannende combinaties van kruiden, fruitsmaken en bier, die keuze is helemaal aan jou.

Wellicht een verrassing, op nummer 3: Belgische wijn!

Naast smaakvolle biertjes, weet België ook een aantal zeer populaire wijnen van eigen bodem te produceren. Zowel rode, witte en rosé wijnen als mousserende wijnen staan op de Belgische wijnkaart. De wijnen worden bij voorkeur in lokale restaurants gedronken, maar zijn ook populair voor thuis of om cadeau te doen!

Hip en happening: smoothies en koudgeperste sappen, op nummer 4

Je hebt het misschien al gemerkt, maar langzaamaan vindt een verandering in de voedsel- en drankindustrie plaats. De maatschappij vraagt steeds meer om gezondere en duurzame keuzes. Groene smoothies en koudgeperste sappen passen goed in een gevarieerd en gezond dieet. Daarom winnen deze gezonde drankjes steeds meer aan populariteit. In grote steden zie je op allerlei verschillende plaatsen juicebars en andere hippe verkooppunten voor geperste sappen ontstaan. Met name de varianten met (veel) groene groentes zijn goed voor de gezondheid. Pas op met smoothies waar veel zoet fruit in zit, zo krijg je ongemerkt veel suikers binnen terwijl je juist denkt zo goed bezig te zijn!

Cocktails, met of zonder alcohol, op nummer 5

Na deze gezonde keuze, mag er natuurlijk ook af en toe genoten worden van een lekkere cocktail. Met name de mixdrankjes als Gin en Tonic, Sex on the Beach en Mojito zijn al jaren favoriet. Maar cocktails zijn eindeloos te combineren. Het enige wat je nodig hebt is een frisje, een fles van je favoriete sterke drank en garneringen als limoen, muntblad of jeneverbessen. Net wat jij lekker vindt. Liever geen alcohol? Dan zijn er tegenwoordig ook talloze alcoholvrije cocktails te verkrijgen.

Na al dit gepraat over lekkere drankjes, lust jij ongetwijfeld ook een heerlijk hapje. Kies eens voor de lekkere klassieke gerechten uit de Belgische keuken, maar dan in een vegetarische variant. Nieuwsgierig geworden?

Previous ArticleNext Article
Food ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *