Deze bezienswaardigheden moet je bezoeken in Brussel 0

Atomium in Brussel, België

Heb je binnenkort een weekend België op de planning staan? Groot gelijk! Ons buurland heeft namelijk een paar gave hotspots, die wij allemaal eens gezien moeten hebben. Bovendien ligt België qua ligging perfect naast ons kikkerlandje. Brussel is in ieder geval een must see. Wat je daar dan allemaal moet bezoeken, lees je in dit artikel.

Het indrukwekkende Atomium

Als je in Brussel bent, valt het Atomium meteen op. Het nodigt echt uit om daar eens een bezoekje aan te brengen. Deze bezienswaardigheid is ooit ontworpen door André Waterkeyn. De reden voor het ontwerp was de wereldtentoonstelling in 1958. Het Atomium in Brussel, bestaat uit 9 bollen die met elkaar in verbinding staan. Deze staan symbool voor het metaal ijzer, wat in die tijd sterk in ontwikkeling was. 

Het hoogste punt van het Atomium is maar liefst 102.705 meter. De 9 bollen staan allemaal 29 meter van elkaar vandaan en hebben een diameter van 18 meter. Dit betekent dat je flink kunt lopen in elke bol. De tour begint in de eerste bol, ook wel de basisbol genoemd. Hier is een tentoonstelling te bewonderen, waar je het een en ander van kunt leren. De andere bollen bereik je per roltrap of trap. Het is erg indrukwekkend, omdat je redelijk steil naar boven gaat. Toch heb je niet door dat je zo hoog bent. Pas als je naar buiten kijkt, zie je hoe hoog je eigenlijk bent. 

Heb je trek gekregen van al de uitzichten bewonderen? Dan kun je nog naar de bovenste bol gaan en een lekker hapje eten. Deze bovenste verdieping is te bereiken met de lift, dus dat scheelt je heel wat stappen en inspanning!

Het prachtige Mini-Europe

Als je bij het Atomium bent geweest, kun je eigenlijk meteen door oversteken naar Mini-Europe. De naam zegt het al: het is Europa in het klein. Je kunt hier verschillende bezienswaardigheden bewonderen van andere landen. Het leuke ervan is dat er ook veel beweegt. Met een druk op de knop gaat er bijvoorbeeld een molen draaien of een schip varen. 

Deze bezienswaardigheid is zeker aan te raden als je kleine kinderen hebt. Ze hebben een soort interactie, omdat je zelf sommige dingen kunt besturen. Anderzijds is het voor iedereen een indrukwekkende bezienswaardigheid. Je ziet gebouwen, die je wellicht nooit eerder hebt gezien. Je doet een soort roadtrip in het klein in een paar uur. Natuurlijk laat je nog een foto schieten met de mascotte! Dat is een leuke herinnering voor thuis. 

De striproute en het stripmuseum

Ben je helemaal fan van stripboeken? Dan is deze bezienswaardigheid zeker een aanrader. Als je door de stad loopt zie je op sommige gebouwen al een aantal fresco’s van stripfiguren. Deze zijn sinds 1993 te bewonderen en zijn verspreid door heel de stad. De muurschilderingen zijn getekend door Belgische striptekenaars die bekend staan om de stripfiguren Suske en Wiske, Kuifje en Asterix en Obelix. 

Als je de striproute volgt kom je langs zo’n 31 gebouwen waar je deze muurschilderingen kunt bezoeken. Als je nog niet genoeg hebt van alle stripfiguren, kun je er een bezoekje aan het stripmuseum aan vast plakken. Het museum besteed vooral aandacht aan de rol die de Belgische striptekenaars hebben gespeeld. Hoewel het de perfecte bezienswaardigheid is als je kinderen hebt, is deze ook zeker aan te raden voor anderen. Voor alle leeftijden is dit museum interessant. 

Met deze bezienswaardigheden kun je wel een weekend vooruit. Heb je nog tijd over? Dan kun je nog een van de indrukwekkende gebouwen, kerken of kastelen bewonderen of bijvoorbeeld naar het chocolademuseum gaan. Ook dat is voor kinderen weer een ideale bezienswaardigheid.

Previous ArticleNext Article
Cultuur ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *