Laat Vlaanderen je verrassen met deze bijzondere weetjes 0

Laat Vlaanderen je verrassen met deze bijzondere weetjes

Vlaanderen is dé plek waar ze net als ons lekker Nederlands praten. Het is echt een geweldige bestemming waar je veel kunt beleven en ontdekken en heerlijk kunt overnachten. Dat je er kunt genieten van een portie authentieke Vlaamse frieten is bekend, maar dat is zeker niet het enige leuke feitje. Alles wat je nog niet wist over Vlaanderen zetten we hier voor je op een rijtje, zo weet jij in een mum van tijd alle bijzonderheden.  

Shine bright like a diamond in Antwerpen 

Het uitgestrekte havengebied van Antwerpen vormt al meer dan 500 jaar de thuisbasis voor de diamanthandel en wordt als de wereldhoofdstad van de diamant gezien. Dit is natuurlijk niet in twee dagen gebeurd, het begon allemaal met de eerste ruwe stenen die vanuit India naar Antwerpen werden geïmporteerd. Door het oog voor detail en de wijde selectie aan diamanten werden de lokale diamanthandelaren steeds populairder. 

In het hartje van Antwerpen, de Hoveniersstraat, is het ‘Antwerp World Diamond Centre’ (AWDC) gevestigd. Het AWDC is de perfecte locatie voor de import en export van diamanten, want maar liefst 80% van alle ruwe diamanten die wereldwijd worden gedolven, komen in dit district terecht. Antwerpen kan zich met recht het epicentrum van de diamanthandel noemen. Vele exemplaren worden dagelijks cadeau gegeven als symbool voor loyaliteit, verbintenis, perfectie of zelfs voor onoverwinnelijke spirituele kracht. 

Tomorrowland

Dans op het grootste EDM-festival ter wereld 

In België vind je één van de beste festivals ter wereld. In het plaatsje Boom komen mensen van over de hele wereld bij elkaar om samen op het grootste EDM-festival ter wereld te dansen. Als festivalliefhebber kan een bezoek aan het magische outdoor dance-event Tomorrowland niet ontbreken. Het festival is dé droom voor de meeste festivalgangers, met een indrukwekkende line-up waar je u tegen zegt, fantastische podia en een sprookjesachtige sfeer. Op het terrein vind je een overvloed aan eetkraampjes, waar je tussen het dansen door heerlijk kunt genieten van verschillende gerechtjes. Laat je vooral onderdompelen in de wereld van Tomorrowland en geniet van de bijzondere momenten. 

european parliament

Het wemelt er van de diplomaten en journalisten 

Brussel is de hoofdstad van België, maar wist je ook dat deze plek het politieke centrum van de NAVO en de Europese Unie is? Dit is één van de interessante feitjes over België. Het Berlaymont gebouw is het opvallendste en is de voornaamste zetel van de Commissie. Ook vind je in Brussel de Europese Raad, het Europese Parlement en andere instellingen waaronder het Europees Economisch en Sociaal Comité. Het bestuurlijk centrum is de reden waarom er in verhouding zowel in Brussel als in Washington D.C. de meeste diplomaten, ambassadeurs en journalisten ter wereld te vinden zijn.

De uitvinder van de muziekcassette komt uit Hasselt 

De allereerste muziekcassette werd door Philips in 1963 ontwikkeld, maar niet in een fabriek in Nederland. Het Belgische Hasselt is de plaats waar de eerste muziekcassette werd ontwikkeld. De uitvinding was in de muziekwereld revolutionair en de verwachting was dat de cassette de grammofoonplaat zou vervangen, maar dat liep echter anders. De grammofoonplaat was er nog altijd en is inmiddels vervangen door digitale geluidsdragers. 

Het eerste beursgebouw vind je in Brugge 

Brugge werd in 1089 uitgeroepen tot de hoofdstad van Vlaanderen. In de 15e eeuw was deze Hanzestad één van de welvarendste Europese metropolen. Brugge was de grote handelspartner van Venetië en vanwege het belang werd er in het centrum voor het eerst ter wereld een beursgebouw gebouwd. Voor dit gebouw was een groot plein en daar werd van alles verhandeld, van diamanten tot obligaties. Eind 15e eeuw nam Brugge als internationaal handelsknooppunt af en veranderde Antwerpen in een enorme handelsstad. 

Je wordt in Vlaanderen elke keer opnieuw verrast door de leuke bezienswaardigheden, lekkere chocolade, de belangrijke politieke ligging en de rijke handelsgeschiedenis. Er bestaan nog meer interessante weetjes over Vlaanderen, wist je bijvoorbeeld dat Brussels Airport het grootste chocolade verkooppunt ter wereld is? Voor de chocoladeliefhebbers onder ons is het een echt walhalla. Hier wordt per minuut zo’n 1.5 kg chocolade verkocht, dat is zo’n 2 ton per dag! 

Previous ArticleNext Article
Cultuur ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *