De top 10 beste Belgische films die je vandaag nog kunt kijken! 0

Popcorn eten tijdens de film

Het zal je misschien verbazen, maar er zijn maar liefst honderden Belgische films gemaakt waarbij een Belgische hoofdproducent is betrokken of van Belgische makers. Van stille films vanaf de jaren 1907 tot aan door de overheid gesubsidieerde films in Vlaanderen en wereld beroemde langspeelfilms. Speciaal voor jou hebben wij een top 10 van de beste Belgische films voor je op een rij gezet van verschillende genres die je vandaag nog kunt bekijken. Met welke begin jij?

Op nummer 10: Pauline en Paulette

Deze drama film uit 2001 laat het leven van Pauline, een vrouw in de zestig, zien met een mentale leeftijd van een 7-jarige. Zij woonde bij haar ene zus die komt te overlijden. Na haar overlijden verblijft Pauline afwisselend bij haar andere twee zussen en maakt hier de meest bijzondere avonturen mee. In de film zie je onder andere actrices Dora van der Groen en Ann Petersen in de hoofdrollen schitteren. 

Op nummer 9: Iedereen Beroemd!

Internationaal gezien is deze film bekend als ‘Everybody Famous’. Deze Vlaamse film uit 2000 gaat over hoofdpersoon Jean Vereecken die beroemd wilt worden en probeert mee te liften op de zangcarrière van zijn dochter Marva. In de hoofdrollen vind je Eva van der Gucht, Josse de Pauw en Werner de Smedt. Een drama film die ideaal is voor een gezellig filmavondje met de familie.

Op nummer 8: De helaasheid der Dingen

Naar verfilming van het boek van Dimitri Verhulst met gelijknamige titel. Deze film uit 2009 volgt het leven van Dimitri die met zijn vader, drie werkloze ooms en grootmoeder woont in een klein dorp. Een hilarische film die soms met een lach en een traan gekeken wordt!

Op nummer 7: The broken circle Breakdown

Dit keer een Engelse titel, maar de film is toch zeker van Belgische komaf. In de hoofrollen Veerle Baetens en Johan Heldenbergh die een liefdesverhaal vertolken tussen twee muzikanten die een zwaar leven tegemoet gaan. Een dramafilm met hartverscheurende beelden. 

Op nummer 6: Hasta la vista

Tijd voor een luchtigere film uit 2011 over drie vrienden met een handicap. Net als alle andere jongeren willen zij graag voor het eerst seks hebben en dat gaan ze in Spanje opzoeken. Gaat het ze lukken en vinden ze wat ze zoeken in Spanje? Daarvoor zul je toch echt deze film eens moeten kijken!

Op nummer 5: Crimi Clowns de movie

Na de serie Crimi Clowns is er sinds 2013 ook een film gemaakt. Clowns die bijverdienen als inbrekers in hun pakken die gefilmd worden tijdens hun daden door een zoon. Need we say more?

Op nummer 4: de hel van Tanger

Een geschiedenisfilm uit 2006 over drugsmokkel in Marokko en het leven in de gevangenis in Tanger. Deze film met Axel Daeseleire en Filip Peeters brengt spanning, sensatie en een heleboel meer. Kijken dus!

Op nummer 3: Marina

Deze film uit 2014 is gebasseerd op het leven van Rocco Granata, een zanger met Italiaanse afkomst. Marina is de titel van één van zijn bekendste nummers. In de film zie je Rocco opgroeien en zijn droom als zanger najaagt. Een inspiratie voor allen!

Op nummer 2: het vonnis 

Wat zou jij doen als de moordenaar van je vrouw wordt vrijgelaten door een procedurefout? De hoofdpersoon uit deze film weet het wel en neemt het heft in eigen handen. Weten hoe dat afloopt? Zie het zelf…

Op nummer 1: Loft

Deze wereldbekende film uit 2008 gaat over vijf gehuwde mannen die samen een huis appartement delen waar zij stiekem hun minnaressen zien. Alles lijkt van een leien dakje te gaan totdat er een lijk wordt gevonden in hun loft. Wie van de vrienden heeft dat gedaan?

Raak je niet uitgekeken? Dan hebben we goed nieuws, want met deze tv-programma’s heb je nog flink wat meer te kijken op je televisie. Jij zult je niet snel vervelen!

Previous ArticleNext Article
Lifestyle ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *