De goede voornemens van Belgen 0

Wandelen in de natuur

Het is een soort van traditie om voor jezelf goede voornemens op t stellen voor het nieuwe jaar. We weten allemaal dat veel van die voornemens niet gehaald worden, maar toch houden we ons eraan vast in de eerste weken. De bekende voornemens zijn uiteraard afvallen en meer sporten. Maar, wat zijn de voornemens die Belgen zichzelf elk jaar weer stellen? En wat kunnen wij daar precies van leren? We zetten een aantal voornemens van Belgen op een rijtje. 

Helemaal niets doen

Dit klinkt misschien ontzettend lui, maar het is wel serieus goed voor je. Druk zijn is ook leuk en belangrijk, maar soms kan het allemaal te veel zijn. Zorg daarom dat je altijd in balans bent en op tijd je rust pakt. Plan bijvoorbeeld dagelijks een vrij uur in je agenda, waarbij je helemaal geen afspraken hebt. Dat uur mag je lekker zelf invullen. Dat uur is van jou. Vul die vrije tijd dus in met dingen die jij leuk vindt of dat nu lezen is, een wandeling maken of diamond painting maakt niet uit. Waar het om gaat is dat je even rust hebt zonder enige verplichtingen. Wellicht is dit ook een goed voornemen voor jou. 

De natuur in 

Natuur is heel goed voor je, het heeft namelijk een positief effect op je gezondheid. Zo word je er bijvoorbeeld veel blijer van. Was dat je nog nooit opgevallen? Ga daarom vaker naar buiten. Dat kan voor een wandeling zijn of maak een leuke fietstocht. Je kunt bijvoorbeeld de 10.000 stappen challenge gebruiken als stok achter de deur. Zo kom je toch elke dag weer in beweging. 

Iets nieuws proberen

Dit zou ook hoger in onze top 10 voornemens moeten staan, want hoe leuk is het om iets nieuws te leren of te proberen? Dit is natuurlijk een heel breed voornemen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe taal leren of nieuwe recepten uitproberen. Of wat dacht je van een nieuwe hobby zoeken? Wie weet is puzzelen iets voor jou of ben je opeens helemaal gek op spelletjes? 

Minder schermtijd 

Dit is natuurlijk een heel belangrijk voornemen, wat wij Nederlanders ook zeker op moeten volgen. Nu alles digitaal is tegenwoordig kunnen we de schermen niet meer missen. Maar, we moeten ook eerlijk zijn dat de schermtijd soms echt uit de hand loopt. Zorg daarom voor genoeg afwisseling door bijvoorbeeld te wandelen, een bordspel te doen of een andere activiteit waarvoor je geen scherm nodig hebt. Na een paar uur rust, kun je weer een van deze programma’s kijken. 

Milieubewuster leven

Het milieu is een van de dingen die snel aan het veranderen is de laatste jaren. Dit hebben we deels zelf in de hand, maar verbetering komt niet door ons alleen. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen, zoals onder andere je omgeving bewust maken dat milieubewuster leven echt nodig is. Zolang niet iedereen zich aanpast gaat er natuurlijk weinig veranderen aan het milieu, maar toch is het belangrijk om op een bewuste manier te leven. Dit kan in het begin lastig zijn, maar elke kleine verandering kan op lange termijn al helpen. Pak bijvoorbeeld eens de fiets in plaats van de auto of ga in de winkel op zoek naar duurzame producten.

Gezond afvallen

Uiteraard staat afvallen ook in de Belgische top 10. Het is één van de bekendste voornemens. Belgen pakken het wel verantwoord aan door op een gezonde manier af te vallen. Dat is ook de enige manier, want anders vliegen de kilo’s die je kwijtraakt er ook zo weer aan. Zorg daarom dat je op een gezonde manier afvalt, zodat je dat gewicht ook kunt behouden. Vraag jezelf eerst af of je wel echt kilo’s kwijt wil of dat het een gewoonte is om dat doel te stellen. Wil je toch afvallen? Dan is intermittent fasting bijvoorbeeld een goede manier.

Previous ArticleNext Article
Nieuws ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *