Geen corona regels in België? 0

Bier drinken op het terras

Als we naar onze zuiderburen kijken, lijkt het of daar alles mag. We trekken dan ook massaal naar België, omdat daar wel alles open is. Gelden er dan geen regels betreft corona in België? Of zijn de regels in Nederland gewoon veel strenger? En is het wijs om dan wel naar België te reizen voor dingen die we in Nederland niet mogen? We zetten alles voor je op een rijtje. 

De Belgische horeca

In België hebben ze geluk wat betreft de horeca en de hele corona situatie. Ze mogen hier namelijk wel open blijven en wel tot 23:00 uur. In vergelijking met hoe het vroeger was, zijn dit natuurlijk geen tijden. Het betekent dat je alsnog niet kunt stappen, maar een drankje op het terras kan dan weer wel. Hetzelfde geldt voor uiteten gaan. Dat zijn zaken die in Nederland alweer een tijdje niet kunnen. 

Nu wij in Nederland niks meer kunnen, trekt het Nederlandse publiek massaal naar Antwerpen. Hier is de Belgische horeca natuurlijk maar al te blij mee, want voor hen is het belangrijk om extra centen in het laatje te brengen. Hoe dat geld binnenkomt vinden veel ondernemers niet zo belangrijk meer. Of het nou Nederlanders of Belgen zijn die zorgen voor omzet, zolang ze maar open mogen en klanten aantrekken. 

Ondanks dat alles dicht is in Nederland, kun je hier net zo gezellig maken. Organiseer bijvoorbeeld een picknick voor een kleine club vrienden of houd een wine tasting

Winkels in België

Niet alleen essentiële winkels, zoals supermarkten en drogisten zijn open in België. Bij een kledingwinkel of speelgoedwinkel kun je net zo goed terecht. Daar zijn de Belgische ondernemers maar al te blij mee, want dat brengt omzet binnen wat ze goed kunnen gebruiken. 

De culturele activiteiten

Hoewel de horeca wel open is in België, zijn ook daar een aantal zaken gesloten. Bij een bioscoop of een museum hoef je nu niet aan de deur te staan, want daar kom je niet binnen. Dit geldt ook voor andere activiteiten die onder de culturele sector vallen. Zwemmen in een binnenzwembad of bowlen bij de bowlingbaan zit er bij onze Zuiderburen dus ook echt niet in. Je leest er meer over in de huidige corona maatregelen van België. 

Contact beroepen in België

In Nederland is praktisch gezien alles dicht, we zitten hier in een harde lockdown. Dat betekent niet alleen dat je niet op het terras kunt zitten, dat betekent ook dat je niet even naar de kapper kan. Dat zijn zaken die zo vanzelfsprekend waren vroeger, maar die nu absoluut niet meer kunnen. In België zijn al die dingen wel mogelijk. Je kunt hier makkelijk een ander kapsel krijgen bij de kapper of een nieuwe tatoeage laten zetten. Let er wel op dat een mondkapje natuurlijk altijd verplicht is. 

Reizen naar België

Dat de horeca, winkels en contactgroepen open zijn in België ziet er natuurlijk heel rooskleurig uit. Maar, is het verstandig om naar België te reizen? Uiteraard is het niet verstandig om naar een ander land af te reizen als in je eigen land een lockdown geldt. Daar zijn veel Belgen het ook over eens. 

Er bestaat natuurlijk een grote kans dat wij Nederlanders het coronavirus meenemen naar België. Daar zullen de cijfers dan weer gaan stijgen, waardoor er ook daar weer kans is op een lockdown. Dat is natuurlijk het laatste wat we willen. Dat is ook niet fijn voor onze Zuiderburen. 

Blijf dan ook zoveel mogelijk thuis. Dat biertje drinken op het terras kan binnenkort echt wel weer en dat winkelen ook. Natuurlijk vindt niemand het leuk om thuis te zitten en niks te kunnen, maar helaas zitten we allemaal in hetzelfde schuitje. Het virus verspreiden naar een ander land of juist van België weer meenemen naar Nederland gaat ons in ieder geval niet helpen. Blijf dus lekker binnen en bekijk eens een van deze nieuwe series.

Previous ArticleNext Article
Nieuws ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *