Zo vier je Pasen met kleine kinderen 0

Paas schilderij

Inmiddels heb je al veel zakjes vol paaseitjes op. Dat betekent dat het snel Pasen moet worden. Met een groot gezin kun je de paaseieren niet aangesleept krijgen. Nu het Paasweekend bijna voor de deur staat ben je vast op zoek naar inspiratie. Want wat kun je allemaal doen met kleine kinderen? Hieronder lees je hoe je ze bezig houdt en er samen een fantastisch Paasweekend van maakt.

Paaseieren zoeken 

We hebben er vast allemaal jeugdherinneringen aan: paaseieren zoeken in de tuin. Dat is dan ook een traditie die je moet doorzetten als je zelf kleine kinderen krijgt. Naast dat het heel leuk is om te organiseren, houdt je ze ook wel even zoet met zoeken. 

Onthoud wel goed hoeveel eieren je hebt verstopt, voornamelijk als je huisdieren hebt. Als er paaseieren blijven liggen, kan je hond het bijvoorbeeld op gaan eten. Alle dierenliefhebbers weten dat chocolade gevaarlijk is voor honden, dus het is echt opletten geblazen! Een goede organisatie is dus een echte pré. 

Maak een paasbrunch

Na het zoeken van alle paaseieren is het tijd voor een nieuwe activiteit. Maak wat lekkere dingen samen met de kinderen om later te serveren op de paasbrunch. Maak bijvoorbeeld suikerbrood wentelteefjes, breekbrood, witte chocolade- frambozen scones en lekkere blueberry-lemon wafels. 

Bij Laura’s Bakery vind je in ieder geval heel veel inspiratie om een heerlijke paasbrunch op tafel te zetten. Naast dat het heerlijke recepten zijn, kun je de kinderen jou ook laten assisteren in de keuken. Zo leren ze meteen de fijne kneepjes van bakken, waar je later zelf profijt van kunt hebben.  

Een middagje schilderen

Na het eten is de dag natuurlijk nog lang niet om. Een volgende activiteit is een schilder middag. Veel mensen kiezen ervoor om eieren te schilderen voor Pasen. Dat is vast ook een activiteit dat je vroeger zelf met je ouders deed. Dat is dan ook een mooie traditie om voort te zetten met je eigen kinderen. 

Naast eieren, kun je natuurlijk ook kleurplaten kleuren/schilderen. Hier kun je bijvoorbeeld heel wat Paas tekeningen vinden, waar ze wel even zoet mee zijn. Als ouders kun je natuurlijk ook mee doen. Zijn de kinderen wat ouder? Dan kun je natuurlijk ook canvas doeken kopen en daar een leuke tekening op laten schilderen. Je kunt daarop ook een kleurplaat overtekenen. Of zoek zelf wel inspiratie op om een leuk kunstwerk van te maken. Er is toch enige creativiteit vereist voor deze activiteit. 

Een dagje uit

Met een beetje geluk hebben we mooi weer tijdens het Paasweekend. Daarom is het een goed idee om er ook eens op uit te trekken. Er zijn verschillende leuke uitjes om te doen tijdens dit weekend. Ga bijvoorbeeld naar een Paasmarkt of naar een van de vele paaskermissen. Er zijn ook genoeg festivals die georganiseerd worden en bovendien kun je naar een van de pretparken of dierentuinen. Het nadeel is wel dat deze plekken natuurlijk ontzettend druk zijn als iedereen vrij is. 

Ben je niet zo fan van die drukte? Zoek dan juist de rustige plekken op tijdens Pasen. Ga bijvoorbeeld naar een van de mooie natuurparken in Nederland of België. Met zonnig weer zullen deze parken ook druk zijn, maar je hebt wel altijd de ruimte om zelf de rust op te zoeken. In een pretpark of op een kermis is dat natuurlijk een stuk lastiger. 

Bovendien is een bezoek aan een natuurpark ook vele malen goedkoper. Zo ben je er toch even tussenuit en hebben de kinderen ook weer hun beweging gehad. Het suiker in die lekkernijen van de paasbrunch laat je kinderen niet stil staan. Zo kunnen ze tenminste alle energie kwijt.

Previous ArticleNext Article
Cultuur, Evenementen ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *