Even tijd voor jezelf nemen met deze tips 0

Vrouw in Bad met Koffie en een Boek

We zijn heel het jaar door aan het rennen en nemen haast nooit tijd voor onszelf. Als ons dan een vrije dag is gegund, dan moet je die ook zeker nemen. Het handigste is om een vrije dag te nemen, wanneer je kinderen op school zitten. Dan kun je pas echt tijd voor jezelf nemen. Wat je dan zoal kunt doen? Dat lees je in dit artikel.

Lees een boek

Als moeder kom je toch nooit toe aan lezen? Als jou dan een dagje vrij is gegund is het goed om dat boek eens van de plank te halen. Lezen is namelijk ontzettend ontspannend. Nu je er toch tijd voor hebt, kun je eindelijk beginnen in dat ene boek. Met een beetje geluk kun je deze al tot de helft lezen. Hopelijk kun je het boek bij de volgende vrije dag dan ook echt uitlezen. 

Tijd voor ontspanning

Ga lekker douchen of in bad en verwen jezelf helemaal van top tot teen. Doe een lekker maskertje in je haar en op je gezicht. Smeer daarna allemaal lekker crèmes op en kom heerlijk tot rust met een voetenbad. Daarna is het tijd om je nagels lekker te lakken en een heerlijke chill outfit aan te trekken. Het is immers de bedoeling dat je echt tijd voor jezelf neemt.

Een beautydag

Heb je zin om jezelf helemaal in de watten te leggen? Zorg dan dat je vooraf al wat afspraken hebt gemaakt bij een aantal salons. Begin bijvoorbeeld bij een schoonheidsspecialiste. Ga daarna lekker langs een kapper en eindig bij een nagelsalon. Zo heb je tijd voor jezelf genomen en je eigen helemaal verwend. Zo zie je er weer tip top uit en kun je er weer even tegenaan. 

Een wellnessdag

Is jouw partner ook lekker vrij of heeft je moeder of beste vriendin tijd? Plan dan lekker een wellness dagje. Ga lekker naar de sauna en kom daar helemaal tot rust. Geniet lekker in een bubbelbad en laat jezelf heerlijk masseren. Eventueel kun je nog lekker afsluiten onder de zonnebank. Ook zo’n dag zorgt dat je weer lekker tot rust komt. Zo ben je weer opgeladen tot je volgende vrije dag.

Kies een leuke serie

Begin lekker aan een nieuwe serie of zet een film op. Jij kiest welk genre, want er is niemand om rekening mee te houden. Als jij helemaal weg bent van romantische klassiekers, dan is het tijd om dat rijtje weer af te spelen. Van de Titanic tot Grease en allerlei andere films. Jij kiest zelf wat je wil zien.

Zorg wel dat je daarvoor naar de winkel bent geweest voor snacks. Een film of serie marathon is zonder snacks natuurlijk nooit compleet. Maak het jezelf lekker makkelijk. Trek een trainingspak of andere chill outfit aan en kruip lekker met een bak popcorn en onder een dekentje op de bank. Doe voor de zekerheid de gordijnen dicht, zodat echt niemand je kan storen. Dit is de tijd voor jezelf en die moet je nu dubbel en dwars nemen! 

Zoek een nieuwe hobby

Als je tijd over hebt, dan heb je ook tijd om een nieuwe hobby te zoeken. Lezen kan bijvoorbeeld zo’n hobby zijn, maar ook pottenbakken of een nieuwe sport beoefenen. Misschien kom je er wel achter dat je een passie hebt voor bakken. Ga het op je vrije dag allemaal ontdekken. Wie weet komt er een hobby uit, die je daarna nog jarenlang uit gaat voeren. Er is zoveel leuks te ontdekken, dus neem er ook echt de tijd voor. Wellicht kun je je inschrijven voor een paar workshops of cursussen om iets nieuws te proberen.

Previous ArticleNext Article
Lifestyle ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *