Leuke hobby’s om mee te beginnen 0

Meisje aan het Puzzelen

Veel van ons zijn het gewend om veel ballen hoog te houden. Het liefst allemaal tegelijk, waardoor we onszelf soms verliezen. Met een drukke baan en een gezin thuis, kan de tijd voor jezelf er nog wel eens bij inschieten. Terwijl het wel belangrijk is om jezelf die tijd te gunnen. Begin daarom eens met een leuke nieuwe hobby, zodat je die tijd wel wil nemen. We zetten er een aantal voor je op een rij, waar jij inspiratie uit kunt halen.

Leer een nieuwe taal

Je bent nooit te oud om te leren en het spreken van verschillende talen is een groot voordeel. Heeft de Spaanse taal je bijvoorbeeld altijd al geïnteresseerd? Wacht dan niet langer en verdiep je in deze mooie vocabulaire. Hetgeen wat je leert komt altijd wel van pas. Al is het maar om te gebruiken tijdens je vakantie of om iemand de weg te wijzen op het station. Bovendien is het ook wel goed om je hersenen zo nu en dan aan het werk te zetten. Je traint ze hiermee meer dan door hetzelfde te doen op je werk elke dag. Ook al vereist dat ook veel nadenken.

Ga puzzels maken

Puzzelen kan heel ontspannend werken. Dit komt omdat je continue gefocust moet zijn. Het brengt je ook weer heel veel tevredenheid als de puzzel eenmaal klaar is. Gun jezelf een uurtje per dag om weer wat stukjes op de juiste plek te leggen. De puzzels van Wasgij zijn bijvoorbeeld een leuke aanrader! Deze dagen je continue weer uit, waardoor je echt gefocust moet zijn. Anders kun je altijd nog zelf een puzzel laten maken

Ben je niet zo fan van puzzels leggen? Schaf dan een van de puzzelboeken aan. Het maken van woordzoekers en sudoku’s kan ook voor ontspanning zorgen. 

Wordt een echte bakker

Met de juiste tools, kun je zoveel klaarmaken in de keuken. Het ene moment maak je cupcakes met je zoon of dochter en het volgende moment heb je alweer 3 taartrecepten klaarliggen. De keuken stroomt vol met bakaccessoires en op een gegeven moment is er geen weg meer terug. Bakken is een aanstekelijke hobby, wat er echt voor zorgt dat je even tijd hebt voor jezelf. 

Er zijn genoeg mensen die op den duur het roer omgooien en fulltime bakker vanuit huis worden. Het is in ieder geval een perfecte baan om te combineren met je huishouden. Je bent dan immers eigen ondernemer, dus jij bepaalt jouw uren en hoeveel klanten je wel of niet aankunt.

Maak een moodboard

Het maken van moodboards kan ook uitgroeien tot een serieuze hobby. Met het gebruik van de juiste apps heb je zo wat borden bij elkaar ontworpen. Pinterest is bijvoorbeeld een goed voorbeeld om de juiste foto’s op te zoeken. Het ontwerp kun je dan verder uitwerken in Canva.

Begin bijvoorbeeld met een moodboard over jouw voornemens in 2023. Zoiets wordt ook wel een visionboard genoemd. Zoek allemaal plaatjes bij elkaar die dit jaar voor jou gaan omschrijven. Er zijn vast een hoop doelen te verzinnen die je wil bereiken. Anders is dit meteen een mooi moment om daarover na te denken.

Als je klaar bent met je visionboard van dit jaar kun je ook verschillende andere borden maken. Denk bijvoorbeeld aan een interieur bord voor je woon- en of slaapkamer. Elke woning is zo nu en dan wel toe aan een geheel nieuwe inrichting. 

Daarna kun je nog een visionboard maken van de vakanties die je dit jaar wil plannen. Zo kun je je daar meteen in verdiepen zodat je niet de mooiste plekjes gaat missen. Deze hobby kan dus behoorlijk duur worden, maar wel tot hele leuke dingen lijden.

Previous ArticleNext Article
Lifestyle ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *