Deze cadeaus krijgen Belgen het liefst 0

Cadeaus

Of je nu familie in België hebt wonen of vrienden of collega’s. Als er iemand jarig is geef je ze natuurlijk wel het liefst een cadeau waar ze blij mee zijn. Alhoewel de taal erg overeenkomt met het Nederlands, zijn er toch wel cultuurverschillen te zien. Maar, hoe zit dat met cadeautjes? Waar kun je ze nou echt blij mee maken? Of het nou voor een verjaardag is of voor Kerst, we zetten de favorieten van Belgen op een rijtje.

Geld om zelf iets te kopen 

Het merendeel van de Belgen krijgt het liefst geld als cadeau. Of het nu hun verjaardag is of er valt iets anders te vieren, dat maakt niet uit. Met geld maak je iemand altijd blij. Dit komt natuurlijk ook, omdat ze er dan zelf een presentje van kunnen kopen. En wie weet nou beter wat hij/zij leuk vindt dan hij of zij zelf. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een leuk kaartje uit te zoeken en dan is je cadeau al snel compleet. Hierin verschillen de zuiderburen niet zo met ons. Geld staat bij ons ook wel hoog in de lijst met onze favoriete cadeaus. 

Boeken om te lezen

Uit een onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Belgen graag boeken krijgt. Een ander onderzoek versterkt dat, daaruit blijkt namelijk dat Belgen graag samen met hun partner lezen. Waar wij Nederlanders lezen om te ontspannen en te ontsnappen aan de omgeving, zien Belgen het liever als een duo-activiteit. Boeken mogen dan ook zeker niet missen in dit lijstje. 

Een leuke cadeaubon 

Dit cadeau is natuurlijk altijd leuk om te krijgen. Vooral als je de favoriete winkel van iemand weet, want dan weet je dat de bon goed wordt besteed. De reden is natuurlijk min of meer hetzelfde bij het krijgen van geld. Als je een cadeaubon krijgt van één van je favoriete winkels, kun je zelf iets uitzoeken. Je weet zelf als geen ander wat jij leuk vindt, dat kan niet iedereen voor je bepalen. Nu maar hopen dat je goed gokt qua winkel en anders zijn er cadeaubonnen die je bij meerdere winkels kunt besteden. 

Een (romantisch) diner

Wie maak je nou niet blij met een diner? Een Belg in ieder geval wel! En dan het liefst in hun favoriete restaurant. Als partner zijnde weet je vast wel bij welk restaurant je moet reserveren. Dit cadeau zorgt gegarandeerd voor succes. Ook als beste vriendin/vriend is dit een heel geschikt cadeau om te geven. Zolang je weet waar hij/zij het liefst naar toe gaat, zit je al goed. 

Een weekendje weg

We willen er allemaal zo nu en dan tussenuit. Een weekendje weg is dan perfect. Als je het cadeau geeft, heb je ook nog eens een goed excuus. Belgen vinden het heerlijk om er even tussenuit te zijn met hun dierbaren. Of het nou een weekendje weg is met familie of met je partner maakt niet zo zeer uit. Zolang je maar kunt genieten samen en dat geluk met iemand kan delen. Daarom staat een diner ook zo hoog op hun verlanglijstje, ook dat is iets wat je met meerdere kunt delen. Boek bijvoorbeeld een weekendje weg naar België, waarbij jullie een bezoekje brengen aan een van deze mooie kastelen. 

Een dagje wellness

Aan een weekendje weg zijn we allemaal wel eens toe, maar een dagje wellness? Daar kun je ons het beste voor wakker maken. Even heerlijk ontspannen en tot rust komen. Daar zijn we zo nu en dan allemaal wel eens aan toe. Voornamelijk in tijden van stress, komt een dagje wellness heel goed van pas. Dit cadeau is ideaal om te krijgen van je partner of beste vriendin, zolang zij ook meegaan naar de wellnessdag. Belgen krijgen namelijk het liefst cadeaus/activiteiten die ze kunnen delen. Het draait namelijk allemaal om herinneringen maken bij onze zuiderburen. Zij genieten, als jij zelf ook geniet van het cadeau dat je geeft. 

Andere leuke cadeautips vind je hier. 

Previous ArticleNext Article
Lifestyle ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *