De leukste kerstmarkten van België 0

Kerstmarkt

Aan het eind van het jaar, staat België natuurlijk in het teken van kerst en dus ook van de kerstmarkten. Jaarlijks trekken er weer veel mensen naar deze markten toe om te genieten van heel wat lekkers en leuke accessoires. De kerstmarkten zijn groot genoeg om er een lekker dagje uit van te maken. Maar, welke kerstmarkten zijn er allemaal te vinden in België? En wat kun je daar zoal doen? Hieronder zetten wij het voor je op een rijtje.

De Gentse Winterfeesten

Deze kerstmarkt in Gent heeft maar liefst 150 kramen, zodat je echt wel even zoet bent. Over zoet gesproken, er zijn natuurlijk veel lekkere hapjes en drankjes om van te genieten. Bovendien is er ook een overdekte schaatsbaan, een reuzenrad en geniet je van verschillende straatartiesten. Een feest is het zeker op de Gentse Winterfeesten. Het is dan ook vanzelfsprekend dat dit de drukst bezochte kerstmarkt van ons buurland is. 

Winter in Antwerpen

Vanaf het station word je naar het centrum geleid door een slinger van kerstverlichting. Eenmaal in de stad aangekomen, kun je genieten van een ijspiste, een reuzenrad en je opwarmen bij een van de winterbarren. Culturele activiteiten zijn ook in de kerstsfeer gestoken, zo hebben acht musea een speciaal kerstprogramma en waan je je in de Antwerpse Zoo in Alice in Wonderland. Er is veel te beleven in de hoofdstad van België rond de kerstdagen, dus het is ook zeker een aanrader om heen te gaan. 

De Winterpret Brussel

Een van de bekendste kerstmarkten vind je in Brussel. Gent is dan wel de drukst bezochte, maar in Brussel trekken ze ook heel wat bezoekers naar hun Winterpret toe. Met maar liefst 2,5 miljoen bezoekers is het in ieder geval een groot evenement in Brussel elk jaar. Je kunt tijdens deze kerstmarkt onder andere genieten van de grote en verlichte kerstboom op de Grote Markt, waar ‘s avonds een mooie lichtshow plaatsvindt. Uiteraard is er ook een schaatsbaan te vinden samen met het reuzenrad. Het ultieme duo van attracties, dat op elke grote kerstmarkt schittert. Met 250 chalets, kun je genoeg inspiratie opdoen voor kerstcadeautjes en is er ook genoeg lekkers te eten en te drinken. 

Het Winterland Hasselt

Naast de bekende overdekte ijspiste en het betoverende reuzenrad, geniet je in Winterland ook nog van een spiegeltent. Leuke attracties voor jong en oud. Bij de kraampjes vind je genoeg handgemaakte artikelen voor de kerstcadeautjes. De producten komen speciaal over vanuit Hongarije, Rusland en Peru, waar de producten met de hand worden gemaakt. Voor de kleinste onder ons is het huis van de kerstman uiteraard het hoogtepunt, dus maak daar zeker een stop tijdens je bezoek aan Hasselt. 

De Leuvense Kerstmarkt 

Als je deze kerstmarkt bezoekt, vind je de leukste cadeaus voor onder de kerstboom. Je vind hier cadeaus, die je niet zo snel ergens ander vind. Of je nu iets zoekt voor je oma, je partner, je vader of je trouwe viervoeter, op de kerstmarkt in Leuven slaag je met gemak. Anders dan de andere kerstmarkten in België, is deze markt maar 2 weken geopend. Tijdens die twee weken is het wel volop feest. De heerlijke geur van Glühwein ruik je al van mijlenver, want de kaneel, kruidnagel en vanille lucht komt je zo tegemoet. De kerstmarkt is voor iedereen geschikt. Verliefde stelletjes kunnen een bezoekje brengen aan de kusbrug met de maretak. Kleintjes brengen een bezoekje aan het huis van de kerstman, en jij bezoekt misschien wel al de leuke kraampjes. Je vind er niet alleen de leukste cadeaus, je hebt ook een totale ervaring, omdat je de ambachtslieden aan het werk ziet. Wellicht knutselen ze ter plekke jouw cadeau in elkaar! 

Voor meer leuke evenementen in België, verwijzen we je hier naar toe. 

Previous ArticleNext Article
Evenementen ·

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *