[Met dank aan forumlid ‘Spinster’.]

Een paar belangrijke Nederlandse verkeersregels verschillen van de Belgische. Je doet er dus goed aan dit stukje even te lezen voor je de weg op gaat!

Voorang van rechts
In Nederland behoud je steeds de voorrang van rechts – ook als je eerst even stil staat. In België geldt dat je je voorrang kwijt raakt wanneer je eerst stilstaat.

Snelheid
Op wegen buiten de bebouwde kom mag je in Nederland 80 km/u en in België 90 km/u rijden. En opgelet: die flitspalen staan er niet als decoratie!

Wielertoeristen op het fietspad
Groepen wielertoeristen hebben in België een aparte status in het verkeer en mogen op de rijweg fietsen. In Nederland mag dat niet, daar moeten alle fietsers op het fietspad.

Groen licht linksaf
Als je in Nederland linksaf wil slaan bij een stoplicht in de vorm van een pijl en het is groen, kan je altijd doorrijden. Je komt geen tegenliggend verkeer tegen op het kruispunt, want dat moet wachten voor het rode licht. 
In België is dergelijke regeling eerder uitzonderlijk. De Belg stopt op het kruispunt om tegenliggend verkeer voorrang te geven. Want hij of zij verwacht dat de tegenliggers ook groen licht hebben gekregen