Nog tot het najaar van 2005 is Antwerpen “in de ban van de ring”, zoals voormalig Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Gilbert Bossuyt het zo mooi formuleerde. De Ring rond de metropool krijgt na 35 jaar een volledig nieuw wegdek en een betere verkeersgeleiding.

Deze werken maken deel uit van het Masterplan Mobiliteit Antwerpen. Dit plan, dat in 2010 afgerond moet zijn, heeft als doel de leefbaarheid van de stad te verbeteren, de verkeersveiligheid te verhogen, de bereikbaarheid van stad en haven te garanderen, de opstoppingen te verminderen en te zorgen voor een goede vrachtwagenverbinding voor doorgaand verkeer.

Wil je je familiebezoek of je weekendje België niet laten vergallen door omleidingen en files, informeer je dan via onderstaande kanalen over de stand van zaken in Antwerpen.

Links

Antwerken – samen door de werken
Alles over de werken in Antwerpen. Op deze viertalige website vind je een overzicht van alle deelprojecten van het Masterplan. Met actuele werken- en filegids en met routeplanner. Mogelijkheid om je te abonneren op de nieuws- en hinderberichten. 
http://www.werkenantwerpen.be/

Werken op de Ring – stand van zaken
Meteen weten waar je problemen kan verwachten op doortocht naar het zuiden? Lees de projectpagina over de heraanleg van de Ring.
http://www.werkenantwerpen.be/projecten/heraanleg_ring.aspx